Jedini uslov da NDS podrži kandidata za gradonačelnika Prizrena ispred PDK-a je opština Rečane

U subotu 31.avgusta ove godine, premijer Vlade Republike Kosova gospodin Hashim Thaçi kao i ministar inostranih poslova Enver Hoxhaj sastali su se sa rukovodstvom NDS-a na čelu sa predsjednicom Emilijom Redžepi.

Poslije dvočasovnih pregovora postignut je dogovor da NDS prihvati i podrži kandidata za gradonačelnika opštine Prizren ispred PDK-a.

Dogovor obuhvata da NDS ne izlazi sa svojim kandidatom za predsjednika opštine Prizren već da podrži kandidata ispred  PDK-a .

Međutim, uslov svih uslova koga je postavila Nova Demokratska Stranka je dobijanje bošnjačke opštine Rečane u najkraćem vremenskom roku, što je premijer  prihvatio te podržao i potpisao zahtjev koji je NDS na čelu sa šefom tima za decentralizaciju Ćemailjiom Smailjijem podneo Vladi Kosova.

“Koalicioni sporazum između PDK-a i NDS-a o dobijanju opštine Rečane je još jedan dokaz da je nacionalni interes bošnjačke zajednice, proces decentralizacije budućih bošnjačkih opština, prvenstveno dobijanje opštine Rečane. Nismo mogli da druge prioritete i uslove postavljamo partiji koja je na vlasti i čijeg kandidata trebamo podržati osim jednog jedinog uslova, a to je dobijanje opštine Rečane. Da bi ostali i opstali na ovim prostorima, smatramo da dobijanje opštine nema alternativu i zato će uvijek naš prvi uslov biti opština Rečane, jer je proces decentralizacije najveći interes zajednice i interes svih političkih partija”, rekla je za naš portal predsjednica Redžepi.

“Koristim priliku da pozovem, da i uslov drugih bošnjačkih političkih partija bude upravo proces decentralizacije, jer iskreno smatram da svoje lične i partijske interese trebamo ostaviti po strani i da zajedničkim snagama ne propustimo ovu historijsku priliku. Ni po kojoj cijeni NDS ne smije ponoviti griješke drugih političkih partija koje su bile u situaciji da ostvare ovaj vitalni cilj naše zajednice u proteklom periodu”, rekla je na kraju predsjednica NDS-a Emilija Redžepi za naš portal. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.