AKR “razmišlja” koga će umjesto Mimoze Kusari-Lile

Rukovodstvo Alijanse za Novo Kosovo (AKR) još uvijek nije odlučilo ko če biti nasljednik zamjenika premijera Mimoze Kusari-Lila u Vladi Kosova, pošto je ministarka trgovine i industrije ozvaničila kandidaturu za predsjednika opštine Đakovica.

Zamjenica premijera je izjavila da će dati ostavke na obije pozicije u vladi Kosova odmah pošto krene izborna kampanja za lokalne izbore.

Međutim, u partiji zamjenika premijera Bexheta Pacollija nisu ni računali na mogućnost kome će “pokloniti” dvije visoke pozicije u Vladi “Thaçi 2”.

Potpredsednik AKR-a Ibrahim Makolli je izjavio za “Zëri” da ovo pitanje nije otvoreno za raspravu na organima stranke.

Upitan ko bi mogao biti osoba kome će AKR povjeriti pozicije o kojima se govori, Makolli je izjavio da se o ovom pitanju nije razgovaralo u stranci.

U različitim medijima su se između ostalog licitirala imena poslanice AKR-a Myzejere Selmani koja je to negirala.

“Gospođa Kusari će se kandidovati za predsjednika opštine Đakovica i mi ćemo učiniti sve da ona pobjedi na tim izborima, još uvijek nismo razgovarali o njenoj zamjeni. Apsolutno se nije nista razgovaralo unutar AKR-a po tom pitanju”, izjavila je ona.

Mimoza Kusari-Lila će se ove godine drugi put boriti za predsjedničko mjesto na lokalnim izborima. Na posljednjim lokalnim izborima ona je izgubila protiv aktuelnog predsJednika opŠtine, člana AAK-a Palëa Lekaja.

Ona tvrdi je je te izbore izgubila zbog zluopotrebe glasačkih listića, te je uvjerena da će na novembarskimi zborima izaći kao pobjednica i da će biti primjer kako se vodi jedna opština.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.