Bez državnog simbola na lističima, nema ni glasanja

Nekoliko građana Kosova koji su bili anketirani od lista “Zëri” su izjavili da neće glasati  na narednim lokalnim izborima ako nema državnih simbola Kosova na glasačkim listićima.

Oni su rekli da su uvjereni da je jedini prihvatljivi oblik za njih da glasaćki listići budu sa  državnim simbolima Republike Kosova i da budu organizovani na bazi kosovskih zakona.

Enver Latifi građanin Prištine kaže da neće glasati ako se ponovo Srbiji radi usluga.

“Ako nema državnih simbola na glasačkim listićima ja neću glasati. Dosta su usluga učinili Srbiji sada je vrijeme da oni prihvate realnost. I naša Vlada mora biti odlučnija u svojim namjerama”, izjavio je Latifi.

I Fatima Krasniqi je izjavila da neće glasati u slučaju da na glasačkim listićima nema državnih simbola Kosova.

“Moramo znati u kojoj zemlji glasamo, tako da trebaju imati državne simbole, inače neću glasati”.

Na isti način su se izrazili i ostali ispitanici u ovoj anketi. Između ostalog su naveli da ne trebamo u svakom slučaju i uvijek ispunjavati želje srpske manjine, jer oni sada uživaju sva njihova prava, čak i više nego bilo koje druge manjine u evropskim zemljama.

“Mislim da se o državnim simbolima ne treba diskutovati, oni trebaju biti na listićima. Nema nijednog razloga da ne budu, bez njih ja ne glasam” izjavila je Gresa Pajaziti, građanka Prištine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.