Kolac s jagodama

Sastojci:1 lit mleka,3 kesice pudinga vanila,7-8 kasika kristal secera.Testo:400 g svenamenskog brasna,180 g secera u prahu,1 kasicica praska za pecivo,na vrh noza soli,200 g hladnog putera,1 jaje,1-2 velike kasike mleka.Fil od jagoda:500 g jagoda,100 g secera u prahu,vanila secera,4 velike kasike gustina ( moze i vanila puding ),kora i sok limuna.

Priprema

1.U litar mleka skuvati puding . Zasladiti puding prema ukusu . Ostaviti ga na stranu uz povremeno mesanje da se ne uhvati korica po povrsini .2.Dok se puding hladi pripremiti testo . Prosejati zajedno brasno , prasak za pecivo i so . Dodati u brasno sitno isecen puter pa ga natreti sa brasnom dok se ne dobije mrvicasta struktura .Dodati secer u prahu , celo jaje i kasiku dve mleka pa zamesiti srednje meko testo .Testo podeliti na dva dela tako da jedan deo bude 2/3 a drugi deo 1/3 testa . Veci deo staviti u frizider na oko 15 min da se hladi , a manji deo staviti u frizer oko pola sata .

3.Dok se testo hladi pripremiti fil od jagoda . Vece jagode preseci na cetvrtine a manje na polovine . U jagode dodati secer i vanila secer, izmesati pa ih ostaviti oko 5 min da puste sok . Onda ih izvaditi iz soka , dodati par kasika soka limuna , koru limuna i gustin . Sve sjediniti .4.Tepsiju velicine 20 x 30 cm postaviti papirom za pecenje . Testo iz frizidera pazljivo rastanjiti velicine kao tepsija i staviti na dno . Preko testa rasporediti fil od jagoda . Preko testa sipati prohladjeni puding a preko pudinga na krupnu trenicu naribati testo iz zamrzivaca .

Peci oko 40 min. na 170 – 180 C .

5.Peceni kolac ostaviti da se ohladi , seci na kocke zeljene velicine i posuti secerom u prahu .PRIJATNO !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.