Brzo i bez pečenja: Čokoladni čizkejk

Veoma rijetki od nas će odoljeti kremastom čizkejku, a danas vam donosimo recept za čokoladnu verziju ovog fantastičnog kolača. Prijatno!

Sastojci:Podloga:150 grama mljevenog keksa,100 ml mlijeka,100 grama istopljenog putera,100 grama šećera,100 grama istopljene čokolade za kuvanje.Krema:200 grama istopljene mliječne čokolade,400 ml pavlake za šlag,300 grama krem sira,130 grama šećera u prahu.Glazura:150 ml pavlake za šlag,150 grama čokolade za kuvanje.

Priprema

Za podlogu sjedinite keks, mlijeko, istopljeni puter, šećer i istopljenu čokoladu za kuvanje. Na tacnu postavite obruč prečnika 26 cm i rasporedite smjesu. Pripremljenu podlogu stavite u frižider dok pravite kremu.

Za kremu umutie pavlaku za šlag – čim šlag postane čvrst i kada okrenete posudu da ne klizi, dovoljno ste ga umutili. Tako ćete dobiti kremastiju kremu. U posebnoj posudi kratko izmiješajte mikserom krem sir sa šećerom u prahu. Dodajte istopljenu i prohlađenu mliječnu čokoladu te sjedinite. Pripremljeni šlag dodajte smjesi od sira i pjenjačom lagano sjedinite sastojke. Smjesu rasporedite u kalup preko podloge. Tortu stavite u frižider dok pripremate glazuru.

Za glazuru, pavlaku za šlag ugrijte do vrenja na srednjoj temperaturi. Prelijte preko nasjeckane čokolade za kuvanje. Miješajte dok se čokolada sasvim ne istopi. Glazuru ostavite da se malo prohladi, a onda je prelijte preko kreme. Tortu stavite u frižider da se stegne, najbolje preko noći.

Izvor: kolaci.biz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.