Thaçi ponovo pozvao Srbe da izađu na izbore na Kosovu

Premijer Hashim Thaçi ponovo je danas pozvao Srbe da izađu na lokalne izbore 3. novembra i obećao da će vlada u Prištini ispuniti sve obaveze za pripremu izbora. Thaçi je izrazio nadu da će Srbi na predstojeće izbore izaći “u solidnom broju”, javio je Radio Slobodna Evropa.

“Nestrpljivo očekujemo izbor legitimnog lokalnog rukovodstva i u tom dijelu Kosova, kako bismo počeli sa socioekonomskim investicijama koje će promijeniti na bolje život građana, otvoriti nova radna mjesta, i potaknuti ekonomske i europske reforme u tom dijelu Kosova“, kazao je Thaçi na zasjedanju Vlade.

On je dodao da će izbori poslati najbolju europsku poruku da se Kosovo kreće sigurnim koracima, i da ispunjava europske kriterije i standarde.

“Sada imamo i međunarodni sporazum koji stvara siguran ambijent za sudjelovanje na izborima i izbor rukovodstva ali i za funkcionalizaciju legitimnih i demokratskih institucija. U tome imamo podršku cijelog sveta. Što veće sudjelovanje Srba na sjeveru dat će još jači smisao cijelom ovom procesu, a kao premijer zemlje, uvjeravam Srbe na sjeveru da ćemo im biti na usluzi, da ćemo ispuniti naše obaveze kako bismo izgradili nov i zajednički život”, kazao je premijer Hashim Thaçi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.