Da li će premijer Kosova podržati kandidaturu Naita Hasanija za gradonačelnika Prizrena

Poslanik u skupštini Kosova iz redova PDK-a Nait Hasani  je ovog momenta javno proglasio dvostruku kandidaturu za predsjednika ogranka PDK-a u Prizrenu i kandidata za predsjednika opštine Prizren na narednim lokalnim izborima.

“Da, ja sam glavni kandidat za predsjednika PDK-a i predsjednika opštine Prizren”, izjavio je Hasani prošle nedjelje za medije.

Osim Hasanija, kandidaturu za predsjednika ogranka u Prizrenu je proglasio i predsjednik skupštine opštine Prizren Nijazi Kryeziu.

Unutar PDK-a trka za predsjednika ogranka je ponovo počela da se širi. Ramadan Muja nije javno izneo svoju kandidaturu ali je priznao da o njegovoj kandidaturi “odlučuju oni gore”.

Spremni za osvajanje dvostrukih pozicija PDK-a su i bivši predsjednik ogranka Skender Berisha kao i šef parlamentarne grupe u opštinskoj skupštini Afrim Avdaj.

Obojica su izjavili da ako im predsjednistvo povjeri pozicije, da će biti spremni za nove odgovornosti. Skender Berisha je u intervjuu za “PrizrenPress” izjavio da ako predsjednistvo PDK-a odluči da mu povjeri nepopunjena mjesta, da će on biti spreman da preuzme odgovornost.

“Stojim iza onoga što sam rekao”, izjavio je kratko Berisha.

I šef poslaničke grupe PDK-a u Prizrenu, Afrim Avdaj je prošle nedjelje izrazio spremnost da se bori za predsjednika ogranka PDK-a u Prizrenu, ako mu za tako nešto vjeruje predsjedništvo stranke.

Zbog konstantnih prekida ogranak u Prizrenu još uvijek nije izabrao svog predsjednika, a niti kandidata za predsjednika opštine Prizren.

Lider PDK-a Hashim Thaçi je na unutrašnjim izborima PDK-a izjavio da kandidat koji bude izabran za predsjednika ogranka u Prizrenu, neće uživati pravo da se kandiduje za predsjednika opštine Prizren.

Thaçi je ovu odluku predstavio i članovima Upravnog Odbora PDK-a u Prizrenu.

“Thaçi je stavio do znanja na sjednici Upravnog Odbora da predsjednik ogranka neće biti kandidat za predsjednika opštine Prizren. Ovo znaju svi članovi Odbora koji su bili prisutni te noći na Prevalcu”, kaže neimenovani izvor za “PrizrenPress”.

Između ostalog, Nait Hasani je izjavio da će biti predsjednik ogranka u Prizrenu i predsjednik opštine Prizren i da će imati podršku Hashima Thaçija.

“U kontaktu smo sa predsjednikom. U momentu kada se bude ozvaničila moja kandidatura imaću podršku i gospodina Thaçija”, izjavio je Hasani prošle nedjelje.

LDK, AAK-LDD, BD, i PK su objavili imena svojih kandidata za predsjednika opštine Prizren. Iako rukovodi Prizrenom, PDK je jedini politički subjekt koji još uvijek nije proglasio ime kandidata za predsjednika opštine Prizren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.