Bez državnih simbola i na glasačkim mjestima

Ovu zabrinjavajuću mogućnost su izneli članovi pregovaračkog tima Kosova u Briselu, vijest koju još uvijek nije potvrdila kosovska vlada.

Kordinator tehničkog pregovaračkog tima Kosova je izjavio za list “Zëri” da je ukratko razgovarano sa srpskom stranom po ovom pitanju, ali da su izrazili zabrinutost da simbola države Kosovo neće biti ni na glasačkim mjestima.

“Uglavnom se razgovaralo o načinu na koji će se održati izbori trećeg novembra, zatim su date pravne obaveze sa kojima će panel za žalbe funkcionisati, zatim se razgovaralo o drugoj tački koja nas je dosta zabrinula tj. nedostatak državnih simbola Kosova na glasačkim mjestima na sjeveru”, izjavio je Marmallakaj.

U međuvremenu su domaći mediji pisali da se na sastanku razgovaralo listi glasača iz Srbije kao i formulu o predstavljanju srpske zajednice na Kosovu, odnosno o Srpskojl Listi za Kosovo u centralnoj izbornoj komisiji.

O ovome je kordinator delegacije Qemajl Marrmullari izjavio da se do ove tačke razgovora nije stiglo tako da nema informacija da li su zatražili nešto tome slično, i naglasio da na nivou na kome radi on nije bilo takvih zahtjeva.

Kordinator naše pregovaračke delegacije nije zadovoljan ozbiljnošću srpske zajednice, jer su prema njegovim riječima kasnili pola sata na sastanke a na jučerašnjim pregovorima su bili kratki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.