Stranka demokratske akcije Kosova: Ramazanska čestitka

Svim Bošnjacima i Goranima vjernicima, kao i svim muslimanima Kosova, u ime SDA Kosova i u svoje lično ime, čestitam nastupajući mubarek Ramazan i želim da ga provedu u postu, bogobojaznosti i dobroćinstvu.

Blagoslovljeni mjesec Ramazana, kao mjesec u kojem je počelo objavljivanje Kur,ana mudrog, najbolja je prilika da se podsjetimo na upute Uzvisenog i da ih se pridržavamo, a klonimo se onoga što je zabranjeno i što će nas odvesti u propast. To je, ujedno i mogućnost da mnogim našim sunarodnicima na najljepši način ukažemo da se povrate na pravi put i budu u društvu onih koji se klanjaju Stvoritelju Milostivom, koji poste u njegovo ime, daju dio imovine koju him je Bog svemogući dao, stiču znanje i trude se danju i noću, hitajući da čine dobra djela i da Allah njima bude zadovoljan.

Iznad svega treba da ostavimo lične koristi i požude i trku za osobnim zadovoljstvima, te da učinimo sve što možemo da pomognemo i podržimo zajednicu vjernika i dobrih ljudi, jer bez opstanka naše vjerujuće, pravedne i složne zajednice, nema ni našeg opstanka, niti naše vjere i onog najljepšeg što smo naslijedili. Ovo je posebno važno za Bošnjake, od koji su većina iseljeni ili prognani sa Kosova i koji su se smjestili u Evropi i na zapadu, te su dužni, zajedno sa nama na Kosovu, da u ime Allaha, podržimo jedni druge i nastojimo da stvorimo zajednicu koje može biti primjer drugima.

Predsjednik SDA Kosova
Dr Numan Balić        

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.