Ranjeno šestoro Albanaca sa Kosova u sukobu sa srpskom Žandarmerijom

Šest osoba je ranjeno je sinoć od strane srpske žandarmerije u selu Mirofc kod Podujeva, na granici između Kosova i Srbije, izvještava KTV.

Prema izvještaju Policije Kosova na ovom graničnom području bilo je pucnjave na obije strane. Portparol kosovske policije Baki Kelani, rekao je da je bio navodno pucnjave između više osoba, prema njegovim riječima, sumnja se da su osobe koje su učestvovali u ovom incidentu sjekli šumu.

“Incident se dogodio oko 19:40, u selu Mirofc kod Podujevo, duž granice između Republike Kosova i Srbije. Od primljenih informacija na terenu,  6 osoba je ranjeno iz vatrenog oružja. Povrijeđeni su prebačeni u UKC na liječenje “, rekao je Baki Kelani.

Prema njegovim riječima, policija je preuzela sve potrebne policijske mjere povodom ovog slučaja. U međuvremenu, srbijanski mediji izvještavaju da su šest ranjenih Albanaca sa Kosova krenuli u krađi šume.

Komandant Žandarmerije je rekao da je “na mjestu događaja pronađen traktor sa drvima, motorne testere i djelovi lične garderobe, a da su o događaju blagovremeno obavešteni i oficiri za vezu Euleksa i Kfora”.

Ovo je treći oružani incident u ovom selu u proteklih desetak dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.