Thermolase: Stop bolovima u mišićima i zglobovima!

Thermolse nije lijek ali je proizvod sa ljekovitim svojstvima. To je dermo-kozmetički preparat za lokalnu upotrebu od kojeg se momentalno osjeća olakšanje i svježina.

Termogeni učinak i sinergija 14 ekskluzivnih komponenti su idealno rješenje kod bolnih leđa, rumatskih bolova, upale mišića, artritisa, išijasa, upala ligamenata.

NAČIN UPOTREBE:

Nanesite Thermolase na bolno područije i masirajte do potpune apsorpcije. Tretman ponovite najmanje 2 puta dnevno.

UPOZORENJA:

Ne nanositi na otvorene rane, te izbjegavati kontakt sa očima i sluznicama. Operite ruke nakon upotrebe. Nakon apliciranja javlja se osjećaj topline te crvenilo kože na tretiranom područiju, što je znak ispravne funkcije proizvoda!

Koristiti samo za vanjsku upotrebu!

14. EKSKLUZIVNIH KOMPONENTI SU:

1. Aloe Vera (Barbadensis Miller) je biljka koja potiče iz Afrike, Australije i Mediterana. Aloe vera sadrži salicilnu kiselinu – prirodno sredstvo protiv bolova, koje također ima anti-upalna i anti-bakterijska svojstva. Aloe vera sadrži 2 hormona: Auxin  I Gibberellin. Auxin i Gibberellin pomažu zacjeljivanju rana, sprečavaju upale i infekcije.

2. Biljka „Đavolja kandža“ (Harpayophytum procumbens). To je biljka čije porijeklo vodi iz Afrike, Savane i pustinje Kalahar. Koristi se njen korijen, bogat glukokortikoidima sa jakim protuupalnim dejstvom. Od davnina se koristi kao analgetik, spazmolitik-posebno učinkovit kod artritisa, reume, bolova u zglobovima, upale mišića, upale ligamenata, kod išijasa, bolova u leđima i lumbalnom dijelu kičme.

3. Planika (Arnica montana) je višegodišnja biljka koja potiče sa Alpa i sjevernog dijela Apenina. Sastojci ove biljke imaju analgetski učinak kod upalnih bolova i edema, a ulje koje sadrži u sebi potpomaže bržu apsorpciju ostalih aktivnih tvari.

4. Sladić (Glycyrrhiza glabra) je višegodišnja zeljasta biljka sa horizontalnim podzemnim stolonima (vriježama). Mnogo se koristi u Japanu i Kini kod alergijskih upala,a posjeduje svojstva melema za iscjeljivanje ožiljaka.

5. Med (mel) je sladak i gust sok kojeg pčele medarice tvore od nektara koji skupljaju na cvijetovima. Glavni sastojci meda su fruktoza, glukoza, voda i drugi šećeri. Med posjeduje veliku hranjivu vrijednost i lako se asimilira. Glukoza predstavlja energiju koju organizam odmah koristi, a fruktoza se metabolizira u jetri i pohranjuje kao energetska rezerva.U kozmetici med ima izvrsna ublažujuća,smirujuća i hidratantna svojstva.

6. Ljuta papričica (Capsicum annum).Od nje se dobija KAPSAICIN,sastojak koji stimulira vensku i kapilarnu cirkulaciju,također ima analgetska svojstva djelujući preko perifernih nerava do kičmenog stuba. Odličan je reumatik.

7. Crna ribizla (Ribes nigrum) potiče iz Sjeverne Amerike a u sebi posjeduje antiinflamatorne i antialergijske komponente. Također poboljšava diuretsku aktivnost, uklanja ureu a ima i vazodilataciono dejstvo te tako ima antihipertenzivni učinak.

8. Ruzmarin (Rosmarinus officinalis). Tipična mediteranska biljka. Ima sedativna, diuretska i antiseptička svojstva i osobito je učinkovita kod neuralgija, mišićnih bolova i kontuzija.

9. Glukozamin sulfat. Koristi se kod osteoartroza, degenerativnih bolesti zglobova. Glukozamin doprinosi formiranju i obnavljanju hrskavičnih tkiva.

10. Kondroitin sulfat je mukopolisaharid koji je odličan lubrifikant naših zglobova.

11. MSM-Methyl Sulfatni Metan. Doprinosi formiranju kolagena, kreatina i esencijalnih aminokiselina. Odličan protiv artritisa, reume i muskularnih bolova.

12. Scleroglucan je prirodni polisaharid i dobija se fermentacijom gljiva Sclerotium rofsii. Namjenjen je za prenos aktivnih sastojaka u organizmu (epiderm) te tako pospješuje njihovu apsorpciju.

13. Escin(aescolus hippocastanus) je vazoprotektor. To je ekstrakt sjemenki divljeg kestena. Koristi se za liječenje ekimoza, kontuzija, zastoja krvnog protoka.

14. Metil salicilat (prunus amigdalus) je prirodni proizvod zimzelenih biljaka porijeklom iz Sibira. Posjeduje antiinflamatorna svojstva, idealan u liječenju akutne reume, artritisa, edema zglobova.

SASTAV:

Aloe barbadensis gel; kaprilni trigliceridi; cetilni alkohol; gliceril stearat citrat; dimethicon; cyclopentasiloxan; karitejev maslac; propilen glikol; ethoxydiglycol; rižino ulje; ulje mekinja; bademovo ulje; ekstrakt meda; dimetil sulfat; alantonin; glukozamin sulfat; metil salicitat; metilnikotinat; tokoferol; glicyrrhetična kiselina; escin; hidrizirani glikosaminoglikani; ulje crne ribizle; ekstrakt đavolje kandže; ekstrakt cvijeta planike; ekstrakt ljute papričice; ekstrakt ruzmarina; voda; ceteryl alkohol; PEG-20 stearat; imidazolidinil urea,natrij sorbat; kalij benzoat.

Odnedavno u svim bolje snadbjevenim apotekama u BiH možete pronaći Thermolase kremu italijanske kompanije Zuccari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.