Prizren: Krivična prijava protiv tri opštinska inspektora zbog nepoštovanja odluke o Prevalcu

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja je podnijelo krivičnu prijavu protiv tri opštinska inspektora u Prizrenu.

Nexhat Musliu, Enver Bytyqi i Bashkim Krasniqi su tri inspektora koja se terete za ozbiljno kršenje i povrijede zakona na snazi Republike Kosova, nepoštujući odluku ministra MMPH Dardana Gashija o obustavljanju svih građevinskih aktivnosti u turističkom selu na Prevalcu.

Ova tri inspektora nisu vršila svoje dužnosti tokom istražnih radnji 16. maja 2013. godine u vikend kućici Syle Morine kome nisu naredili zaustavljanje građevinskih radova, bazirane na nedavno donešenoj odluci ministarstva.

Sa takvim postupkom su dozvolili vlasniku objekata nastavak građevinskih poslova, uklonivši sve trake postavljene od strane inspektora iz nadležnog ministarstva.

Ovakav pristup je naterao i ostale vlasnike objekata da nastave sa već pokrenutim građevniskim radovima, obrazloživši da je i Syle Morina nastavio sa radom.

Kako prenosi RTK, inspektori su počinili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja. Ovakva krivična djela su kažnjiva zakonom od 6 mjeseci do 5 godina.

Ministar Gashi je odlučan u namjeri da se zaustave dalje građevinske aktivnosti na Prevalcu, da bi se spriječila dalja degradacija turističkog sela Prevalac, kao djela nacionalnog parka Shara, apelujući na vlasnike svih objekata da poštuju odluke nadležnog ministarstva, inače će se suočiti sa zakonom i organima reda Republike Kosova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.