Prizren: Ni jedan politički subjekt nije javno predstavio imena kandidata za gradonačelnika

Dok se u drugim gradovima objavljuju imena kandidata različitih političkih subjekata za predsjednike opština, u Prizrenu, nijedna ozbiljna politička partija nije objavila ime kandidata ili imena mogućih kandidata za predsjednika opštine Prizren.

Politički subjekt koji upravlja gradom PDK, još uvijek nije izabrala predsjednika ogranka u Prizrenu, i iz ove partije ne govore o mogućim imenima za kandidate, osim izjave predsjednika opštine Prizren Ramadana Muje, da će na lokalnim izborima biti kandidat neko iz akademskog života grada Prizrena.
 
Ogranak LDK-a još uvijek nema kandidata, ali su vođstvo ogranka u Prizrenu i vođstvo ogranka iz Zhura predložili moguće kandidate za predsjedniika opštine. Zvaničnici LDK-a u Prizrenu su rekli da su poslali dva imena rukovodstvu partije u Prištini, Eqrema Kryeziua i Hanefija Muharremija. I ogranak LDK-a iz Zhura je predložio ime svog kandidata, ali su male šanse da on prođe kao kandidat na izborima.

S obzirom na izjave Eqrema Kryeziua da se ne želi ponovo kandidovati, jedini kandidat LDK-a najvjerovatnije ostaje Hanefi Muharremi.

Ogranak AAK-a takođe tvrdi da će imati kandidata za predsjednika opštine. Poslije koalicionog dogovora sa LDD-om, ova dva subjekta mogu predložiti zajedničkog kandidata ali trenutno nema nijednog potencijalnog imena ispred ovih političkih subjekata.

“Vetevendosje” će takođe imati svog kandidata za predsjednika opštine, ali to je unutrašnji proces partije, naglašavaju iz pokreta “Vetevendosje”.

I ostale partije najavljuju da će imati kandidata za predsjednika opštine, ali izborni procjene ne daju puno šanse ostalim političkim subjektima osim dvema najvećim partijama, i pobjeda bez drugog kruga uopšte nije moguća prema posljednjim procjenama javnog mnjenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.