Dačić : Sa Prištinom moramo da živimo zajedno

“Da jednom prekinemo sa spiralom nasilja i da se okrenemo budućnosti. Srbija je zemlja u kojoj su svi građani ravnopravni, bez obzira na vjersko, nacionalno ili drugo porijeklo”, poručio je Dačić.

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija mora da živi zajedno i sa Prištinom i sa svim drugim ljudima na Kosovu.

“Moramo da živimo zajedno, jer su nas sudbina i istorija spojili”, rekao je Dačić na obilježavanju Dana MUP-a Srbije na stadionu Vojvodine u Novom Sadu. On je ocijenio da sporazum Beograda i Prištine Srbiju vodi korak bliže boljoj budućnosti.

“Za sve vrijeme teških pregovora, bezbjednost građana nije bila ugrožena, a bezbjednost Srba na Kosovu je stavljena u prvi plan”, kazao je Dačić. On je dodao da Srbiji treba pomoć i starih i novih prijatelja i naveo da zbog toga Vlada Srbije radi uporno na tome da svima objasni legitimitet srpskih naciolalnih interesa, koje su u duhu evropskih vrijednosti.

Dačić je građanima poručio da treba da uživaju svoja prava, ne ugožavajući druge. “Da jednom prekinemo sa spiralom nasilja i da se okrenemo budućnosti. Srbija je zemlja u kojoj su svi građani ravnopravni, bez obzira na vjersko, nacionalno ili drugo porijeklo”, poručio je Dačić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.