Turska kompanija “Calik&Limak” smjenjuje dosadašnje direktore KEK-a

Turska kompanija “Calik&Limak” koja je privatizovala distribuciju Kosovske Energetske Korporacije (KEK) započela je smjenu dosadašnjih direktora pojedinih okruga, iako svi oni imaju validne jednogodišnje ugovore.

Prije nekoliko dana bez pismene odluke, već samo verbalno, turski menadžeri su uklonili sa pozicije direktora okruga Prištine, Shemdija Bunjakua kao i okružnog direktora u Peći, Xhevdeta Krasniqija.

Ali, to i ne bi bilo čudno da su oba menadžera imala dobre rezultate u radu, u poređjenju sa predhodnim periodom kada je distribucija bila u vlasništvu države.

Xhevdet Krasniqi je izjavio da je sa pozicije direktora smjenjen verbalno. Prema njegovim riječima nije bilo nikakve komisije, ili negativnih ocjena za posao koji je radio do sada.

” Rekli su mi usmeno da više neću biti regionalni direktor distribucije. Za mene je takva odluka nelogična i nepravedna jer imam važeći jednogodišnji ugovor za poziciju koju sam imao do sada”.

Prema njegovim riječima, akcije turske kompanije su nezakonite i nepravedne, jer radnici dobijaju otkaze bez ikakve procedure.

“Rekli su mi da više neću biti na ovoj poziciji, ali će plata koju sam imao ostati i dalje ista”, naglašava Krasniqi.

I regionalni direktor u Prištini Shemdi Bunjaku je potvrdio da je smjenjen sa pozicije koju je imao do sada. Bivši direktor Bunjaku je rekao da je takva odluka neosnovana.

“Ja sam imao ugovor o radu i dobre rezultate na poslu”, izjavio je Bunjaku za “Zëri”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.