Promocija knjige ” Prizren”: Administrativno-politički dio historije grada kroz vjekove

Knjiga “Prizren” autora dr. Kadri Kryeziua, juče je promovisana na univerzitetu “Ukshin Hoti” u Prizrenu.

Knjiga je visoko ocjenjena, kao knjiga koja je nedostajala gradu Prizrenu. Kryeziu je u ovoj knjizi objelodanio administrativno-politički dio historije Prizrena kroz vjekove.

Predsjednik opštine Ramadan Muja, je izjavio da je veoma zadovoljan sto se tačno na dan oslobođenja Prizrena promoviše ova knjiga: ” Drago nam je što mnogi istraživači kao fokus svog rada imaju historijski grad kao što je Prizren, koji je sigurno prošao kroz tri hiljade godina historije kao i mnogi gradovi na teritorijama etničkih Albanaca”.

Skupu su se obratili i bivši premijer Kosova i profesor Bajram Kosumi, kao i dekan filozofskog fakulteta univerziteta u Prištini prof. Bujar Dugolli koji je imao veoma pohvalne riječi za knjigu, čiji je autor Kadri Kryeziu.

Autor knjige dr. Kadri Kryeziu se zahvalio svima za prelijepe riječi o njegovoj knjizi. On kaže da je Prizren uvijek bio interesantan i zanimljiv u čitavom svijetu: ” Imao je elemente državnosti, valute, vojsku, željeznicu, nakon toga diplomatiju, međunarodne diplomatske i ekonomske konzulate u čitavom svijetu.

U tom smislu, možda sam dao viziju historičarima da porade malo u ovom pravcu”, izjavio je Kryeziu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.