Prosjaci “okupirali” Prizren

Elez H. iz Kuksa u Albaniji svaki dan traži milostinju od građana Prizrena. On je veoma zadovoljan solidarnošću koju iskazuju građani Prizrena.

“Svaki dan izlazim da prosim. Veoma sam zadovoljan solidarnošću koju iskazuju građani Prizrena”, rekao je on.
Elezi kaže da bi tražio milostinju on putuje iz Kuksa za Prizren. On kaže da se sa ovom “profesijom” bavi već pet godina. ” Evo već pet godina prosim na ulicama. U Albanji nema posla, dok su građani manje solidarni. Ovdje je mnogo bolje. Dobit je mnogo veći”.

U Prizrenu se u posljednje vrijeme povećao broj prosjaka, oni u potrazi za milostinjom uznemiravaju građane, pogotovo kada sjede u lokalima. Policija Kosova je u nekoliko navrata poduzimala korake da ih ukloni.

Portparol policije u Prizreni Hazir Berisha kaže, i pored uklanjanja, prosjaci iz Albanije ponovno se vraćaju na ulice Prizrena. On traži od građana da se ne solidarišu sa prosjacima, koji dolaze iz Albanije.

“Oni na ovaj način dobijaju veliku sumu novca”, kaze Berisha.

Prema njegovim rijecima, građani mogu otjerati prosjake sa ulica Prizrena samo ako ne budu bili solidarni.” Oni odlaze ako ne dobiju ništa. Zbog toga, mi od građana tražimo da ne pokazuju dobrotu prema prosjacima”, kaže Berisha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.