Samuel Žbogar posjetio opštinu Dragaš

Specijalni predstavnik EU na Kosovu, Samuel Žbogar, danas je u okviru svoje redovne posjete Opštinama na Kosovu, posjetio Opštinu Dragaš.

On se najpije susreo sa gradonačelnikom Opštine Dragaš, Salimom Jenuzijem. Pored gradonačelnika Opštine, sastanku je prisustvao i potpredsjednik Opštine Ćasip Kuši, zajedno sa direktorima Opštinskih direktorijata.

Predsjednik Opštine je tokom jednočasovnog razgovora ukazao na sve probleme s kojima se suočava Opština Dragaš, uključujući i problem paralelnih institucija, te pozvao Žbogara, da, kao predstavnik Evropske Unije na Kosovu pomogne u izgradnji infrastrukturnih projekata koji su vrlo značajni za ovu regiju.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom, specijalni predstavnik Samuel Žbogar je u sali SO Dragaš održao  sastanak sa predstavnicima Bošnjačke i Goranske zajednice koje žive u Opštini Dragaš.

Žbogar je posjetu Opštini Dragaš nastavio obilaskom sela Restelice i mjesta gdje je od lavine nastradalo deset osoba, a nakon toga posjetio Osnovnu školu u Restelici.

Gorapress.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.