Veliki humanitarni koncert u Prizrenu ” Vratimo Enesi osmijeh na lice”

Dirnuti pričom o zdravstvenom problemu naše Enese Karče iz sela Grnčara kod Prizrena, nekoliko bošnjačkih nevladinih organizacija je pokrenulo akciju prikupljanja novčane pomoći za hiruršku intervenciju i dalje njeno liječenje.

Bliži se subota (25. maj 2013), dan kada Enesini roditelji trebaju potvrditi zdravstvenoj ustanovi zakazan datum operacije, a taj dan je nedjelja (26. maj 2013).

Ako budemo sakupili 7.000 eura, nedjelja će mladoj Enesi vratiti osmijeh na lice i pružiti nadu da smjelije i hrabrije korača ka svjetlijoj budućnosti.

Hvala svima od srca koji su se odazvali pokrenutoj akciji, međutim, još uvijek prikupljena suma novca nije dovoljna za intervenciju i liječenje.

Zato, draga braćo i sestre organizujemo veliki humanitarni koncert u Prizrenskom domu kulture, koji je će se održati 24. maja, sa početkom u 19 sati, a sav prihod sa koncerta biće namjenjen Enesi Karče.

Na ovom humanitarnom koncertu učestvuju sva naša kulturno umjetnička društva, svi naši pjevači….

Dragi Bošnjaci, još jedno veliko i iskreno HVALA svima koji ste se odazvali pozivu za pomoć, dragi Bošnjaci i svi ljudi dobre volje, dođite na humanitarni koncert i vi svojom donacijom omogućite da pomognemo Enesi Karče.

Sada je na nama da učinimo nešto! Da pokažemo da smo humani i saosjećajni. Da nam je život jednog djeteta bitan, čak i ako ga ne poznajemo lično, da smo u stanju da nešto učinimo i promjenimo na bolje. Da se umjesto kritike  nad sveopštom krizom i degradacijom ljudskih vrijednosti pokrenemo i pokažemo da smo mi, uprkos svemu i dalje saosjećajni ljudi, brižni i humani…

Pomaknimo granice zajedno!

 

Enesa Karče je rođena u selu Grnčare, živi sa bratom i roditeljima koji nisu u stalnom radnom odnosu i nemaju mogućnosti da prikupe dovoljnu sumu novca koja je potrebna za hiruršku intervenciju i liječenje.

Njoj je za sveukupno bolničko liječenje potrebno oko 7.000 eura.

Mole se svi građani koji su u mogućnosti da pomognu. Ono što je za vas malo Enesi će biti dovoljno da nastavi sa normalnim životnim aktivnostima.

Pokažimo da i među nama ima plemenitih i solidarnih ljudi. Enesa je prošle godine operisala lijevi kuk, sada je ponovno primljena u bolnicu radi operativnog liječenja desnog kuka zbog istih tegoba.

Za sve informacije i donacije pozovite slijedeći broj telefona: 045 398 108.

 

BROJ ŽIRO RAČUNA:

Nafis Karče

1502001003080083

Raiffeisen BANK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.