Završen trojni sastanak u Briselu: Thaçi i Dačić približili stavove

Premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hashim Thaçi, razgovarali su danas u Briselu posredstvom visoke predstavnice Evropske unije za vanjske poslove Ketrin Ešton, u cilju postizanja dogovora o implementaciji sporazuma postignutog 19. aprila.

Srbijanski premijer Dačić nakon sastanka nije davao izjave novinarima, ali je poručio da će razgovori biti nastavljeni i sutra.

Premijer Kosova Hashim Thaçi današnji je sastanak ocjenio konstruktivnim, izrazivši optimizam da bi sutra moglo doći do zaključka dogovora.

Thaçi je rekao da danas sa Dačićem nije razgovarao na teme telekoma i energetike, ali da su premijeri, kada su u pitanju stavke o kojima jesu razgovarali, približili stavove.

Predstavnici Beograda i Prištine očekuju da će na sutrašnjem sastanku doći do dogovora i usvajanja plana implementacije koji bi bio jedan od prvih konkretnih koraka u pravcu implementacije sporazuma iz Brisela.

Prije ovog sastanka, timovi za implementaciju sporazuma su se sastali dva puta od 19. aprila kada je parafiran sporazum između Beograda i Prištine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.