Hashim Thaçi: Povratka nazad nema

Premijer Hashim Thaçi izrazio je optimizam da će sa Dačićem postići dogovor o planu primjene sporazuma koji su Beograd i Priština parafilrali 19. aprila.

“Vjerujem da će biti postignut dogovor oko vremenskih rokova za primjenu sporazuma i aktera koji će ga sprovesti, a to su kosovske institucije, Euleks, Kfor, Oebs i naravno, na osnovu odgovornosti iz sporazuma u cilju olakšavanja okolnosti i Srbija”, izjavio je Thaçi, prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Prema tome, bićemo aktivni kako bi se sporazum primjenio što prije, a za to imamo i podršku međunarodne zajednice”, dodao je Thaçi.

Posrednica u dijalogu, visoka predstavnica EU Ketrin Ešton, pozvala je dva premijera na sastanak u Brisel 21. maja.

Premijer Thaçi je dodao da primjena sporazuma predstavlja izazov, ali je od vitalnog značaja i neophodna, dodajući da, kako je rekao, povratka nazad nema, prenosi Slobodna Evropa.

“Naš cilj i vizija je da radimo što više za građane Kosova gdje god živjeli, bez obzira na etničke razlike”, rekao je on. “Želimo da radimo zajedno sa Srbima na sjeveru na realizaciji zajedničkih ciljeva, kako bi se stvorile nove demokratske okolnosti, održali slobodni izbori, nastavili sa socioekonomskim investicijama, a sve u cilju kreiranja boljih životnih uslova”, kazao je Thaçi, prenela je Slobodna Evropa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.