Crna Gora provjerila 21 osobu povezanu s Kelmendijem

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević izjavio je da je “crnogorska policija 24. aprila ove godine poslala kolegama u BiH operativne podatke o 21 osobi, koje su povezane sa uhapšenim kontroverznim biznismenom Naserom Kelmendijem”.

Dodao je da crnogorska policija nije bila uključena u regionalnu akciju Kelmendijevog hapšenja na Kosovu.

Konjević je, govoreći o tome na sjednici parlamentarnog Odbora za bezbjednost i odbranu, nije želio da otkrije imena osoba čiju su provjeru tražile vlasti u BiH.

Istovremeno je najavio da će nakon hapšenja Keljmendija Odboru za bezbjednost i odbranu u najkraćem roku biti dostavljene informacije o novim momentima istrage u aferi “Listing”, zato što se ime Kelmendija pominjalo u toj aferi.

Konjević je na sjednici Odbora, na kojoj je razmatran Izvještaj o radu MUP-a za 2012. godinu, rekao da nakon hapšenja Kelmendija od susjednih zemalja nije stizao zahtjev Crnoj Gori da se uključi u slučaj.

Nakon što je poslije Keljmendijevog hapšenja saopšteno da on ima i bh. državljanstvo, Konjević je rekao da Keljmendi “ne posjeduje crnogorsko”.

“Ne znam da li je imao ličnu kartu prilikom glasanja na referendumu 2006. godine. To bih morao da provjerim”, kazao je Konjević, dodajući da popisivanje imovine Keljmendija nije u nadležnosti MUP-a.

Naser Kelmendi ima stanove i druge nekretnine u Podgorici i Ulcinju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.