Ljubav, poštenje i ozbiljan rad za 65 godina braka!

Onaj veliki, Drugi rat, taman završio, a mlađahni se Mate Josipović sa svojom jedinicom spustio s Biokova do Makarske. Radost zbog završetka rata okupljala je mladost na plesnjacima. Upravo na jednom od njih Mate je ugledao dvije godine mlađu Lenku Bezinović. Ugledao, pogledao i nastavio s plesom.

Koju godinu poslije – poslom je stigao brodom u Split. Prvo lice koje je ugledao stupivši na splitsku rivu bilo je – Lenkino. – Kad san je vidio, za mene je bilo gotovo, ona je bila moja, a ja njezin zauvik – kazuje nam Mate danas. U njega je 87 godina, u Lenke 85, a zajedno su otpuhali 65 svjećica sa svoje vjenčane torte.

– Ljubav i poštovanje, ozbiljan rad, to van je jedina riceta za dobar brak – kazuje Lenka.

Okupila se cijela porodica na fešti, a dobili su Mate i Lenka dva sina: Slobodana i Tihomira, oni im pak darovali svaki po dvoje djece: tri unuka Dražena, Matu i Marina i jednu unuku, nonovu uzdanicu – Vedranu. Mirovine su dočekali, Lenka kao knjigovotkinja i administratorica, a Mate u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Ne želi nam pričati o tome, ali nam unuka šapuće kako je u svoje vrijeme bio zadužen za sigurnost Tita, kada bi ovaj dolazio u Dalmaciju.

– Uz onu želju koja je normalna da nam dica i unučad lipo i zdravo žive, imamo i jednu posebnu: da naša zemlja izađe iz probleme i da svi bolje živimo – kazuje Mate, inače rodom iz Basta. Vitalni, nasmijani, osvojili i nas na mah, zaželjesmo im puno zdravlja i da se vidimo na 70. godišnjicu.

Slobodna Dalmacija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.