Fener bolji od Lazija, Basel nije izgubio kod Tottenhama

Prve četvrtfinalne utakmice Lige Evrope okraktarisao je veliki broj pogodaka, čak njih 14, iako je jedna od njih, ona Fenerbahčea i Lazija “samo” završila 1:0.

Najbolji meč viđen je na White Hart Lineu u Londonu gdje su Tottenham i Basel odigrali neriješeno 2:2.

Gosti iz Švicarske imali su nakon 34 minute vodstvo od 2:0 (Stovker 30., Frei 34.), ali su domaći golom Adebayora (40) smanjili na 2:1  koji je bio i rezultat prvog poluvremena.

Tottenham je u nastavku ušao odlučnije i brzo stigao do poravnjanja preko Sigurdssona (58), da bi samo nekoliko minuta kasnije Parker profulao nemoguće i tako ispustio šansu da klubu iz Londona donese vodstvo i eventualnu pobjedu.

Ono što može zabrinuti Tottenham je povreda Balea nakon težek starta koji je na kraju meča na nosilima iznijet sa terena.

Chelsea kod kuće savladao Rubin iz Kazana sa 3:1. a prvo ime meča bio je Fernando Torres koji je postigao dva gola (16., 70.), dok je treći gol za tim Rafe Beniteza postigao Moses (32.).

Jedini gol za ruski tim i kakvu-takvu nadu u revanšu postigao je Natcho iz jedanesterca (41.).

Newcastle je preko Cissea (12.) prvi došao u vodstvo u gostima kod Benfice koja je na kraju slavila sa ubjedljivih 3:1.

Golove za portugalski klub postigli su Rodrigo (25.), Lima (65.) i Cardozo (penal – 71.) i tako akumulirali solidnu prednost pred revanš u Engleskoj.

Najvatrenija utakmica odigrana je u Istanbulu između Fenerbahčea i Lazija naših Lulića i Petkovića.

Rimljani su skoro cijelo drugo poluvrijeme igrali bez isljučenog Onazija, da bi Fener tu rpednost iskoristio preko Weboa koji ej pogodio iz penala u 71. minuti meča.

U sudijskoj nadoknadi za veliku prednost Fenerbahčea pred uzvrat u Rimu pogodio je Kuyt za konačnih 2:0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.