Arkanova udovica sabotirala koncert Halida Bešlića?!

Šuška se kako je Raka Marić dobio neke “čudne“ prijedloge kako i na koji način da organizira Halidov koncert u srbijanskoj prijestolnici.

Halid Bešlić je nedavno održao koncert u Beogradu. O tom koncertu izvještavali su brojni mediji, prenosili lijepe utiske Beograđana koji su konačno dočekali da im najpopularniji bh. pjevač ponovo zapjeva.

Istina, nije se dogodilo ono što je napravio Dino Merlin kada je tri noći zaredom održavao koncerte i svaki put do posljednjeg mjesta napunio Arenu.

Poslije Halidovog koncerta krenula je lavina priča o tome gdje je ko zakazao, šta se još trebalo uraditi da bi bilo bolje, više publike. Ono što je naš Halid u Beogradu napravio pošlo je malo kome za rukom od srbijanskih pjevača pa je opet pokazao da je i dalje njegov glas, lijepa pjesma… zlata vrijedan. No, moglo je bolje, komentiraju mnogi. Moralo je….

Koncert je organizovao Raka Marić, nekada najpoznatiji i najsposobniji menadžer sa ovih prostora. Vodeći se, valjda, time Bešlić je i potpisao ugovor s njim oko njegovog nastupa u najvećoj dvorani na Balkanu. Kontrolirao je Raka koliko je mogao i htio situaciju u Beogradu i sa svojim saradnicima nadgledao kako se sve odvija. Ko je sve sa Rakom indirektno učestvovao u reklamiranju koncerta… brojne su špekulacije.

A, jedna od njih je i ona po kojoj je, navodno, Ceca Ražnatović, s kojom Marić godinama uspješno sarađuje, dala svoje prijedloge kako bi se sve trebalo dobijati. Ako je vjerovati takvim pričama, najpoznatija srbijanska pjevačica predložila je šta bi sve trebalo uraditi kako još jedan Bosanac “ne bi razvalio Beograd“. Teško bi, očito, bilo doživjeti još jedan poraz, kakvim ga pojedinci u Srbiji smatraju, da i Halid održi nekoliko uzastopnih koncerata u srbijanskoj prijestolnici.

Zbog toga je čudno zašto se na svakom “koraku“ nisu nalazili bilbordi kojima se najavljivao Bešlićev koncert? Ko je i da li je dao smjernice firmi koja je zadužena za takav način reklamiranja da bilborda bude što manje? Zašto su uglavnom samo malim posterima sa Halidovom slikom najavljivali tako važan događaj? Važan, prije svega, za Halida i njegovu veliku karijeru, kakvih na Balkanu ima valjda svega nekoliko.

Moguće je da je neko očekivao da i za Halida neće biti potreban nikakav marketing pošto je Merlin napunio tri Arene (a mogao je još tri), praktično bez reklamne kampanje.

I na kraju… ko je izvukao “deblji kraj“ odnosno ko je napunio džep, a ko se vratio kući sa puno manje novca nego što je trebao?

Ako je Arkanova udovica učestvovala u takvoj “igri“ očito da je sujeta proradila jer kako dozvoliti najpopularnijem bosanskom pjevaču da napravi još jedan spektakl, a ona i dalje nije dobrodošla u Sarajevo u kojem bi vrlo rado zapjevala.

Lukas se bunio zbog Merlinovih Arena, ali je to bilo kontraproduktivno, no Lukas je potom imao svoj, kako sam kaže, najvažniji koncert u karijeri u punoj Zetri.

Stoga, čini se da je samo Halidu napravljena “medvjeđa usluga“ jer je njegov koncert u Beogradu nakon 23 godine “šaptom prošao“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.