Župa dobija novu srednjoškolsku ustanovu

Velikom zaslugom Turske organizacije “TIKA”, koja finansijski podržava izgradnju novog školskog objekta, zaslugom direktorijata osnovne škole “Meto Bajraktari” u Rečanima za izradu projekta i Direktorijatu obrazovanja u Prizrenu , Župa će biti bogatija još za jednu školsku ustanovu.

Prije nekoliko dana u Rečanima je počela izgradnja nove školske zgrade za potrebe budućih srednjoškolaca. Izgradnju ovog objekta koji će biti od velike koristi učenicima iz Župe, finansira Turska organizacije “TIKA”, a radove na ovjektu izvodi građevinska firma iz Peći.

U Rečanima za sada postoji istureno odjeljenje gimnazije ” Gjon Buzuku”, a od septembra ove godine, u novoj školskoj ustanovi će naći mjesta učenici zainteresovani i za druge smjerove.

Po riječima odbornika u skupštini opštine Prizren dr Oruča Karadolamija koji je posjetio izgradnju novog školskog objekta, saznajemo da se gradi savremena školska zgrada u kojoj će se odvijati kvalitetna nastava.

” Ova školska zgrada će biti od velike koristi za učenike iz Župe, koji nisu u mogućnosti da putuju u Prizren. U kvalitetu nastave neće biti nikakve ralike u odnosu na iste škole u Prizrenu. Zahvaljujemo se svima koji su dali doprinos na ovom projektu i uložićemo maksimalno zalaganje preko relevantnih opštinskih struktura da se u Rečanima u ovu srednjoškolsku ustanovu uvedu smjerovi za koje će postojati interesovanje učenika, rekao je Oruč Karadolami za naš portal.

Izgradnjom ovakvih objekata u  Župi se stvaraju još veći uslovi za dobijanje opštine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.