“Nedostatak hrabrosti da se zaključi vjekovni konflikt sa Srbijom”

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da bi bilo neoprostivo da se mlađim generacijama ostavi da budu “taoci budućnosti zbog populističnih postupaka i nedostatka hrabrosti da se zaključi vekovni konflikt sa Srbijom”.

“Kako se završava druga decenija od oslobođenja, moramo neminovno da se osvrnemo na uspehe, izazove i nasleđe koje ćemo ostaviti svojoj deci. Veoma sam ponosan na naše uspehe kao generacije. Međutim, bilo bi neoprostivo da mlađim generacijama ostavimo da budu taoci budućnosti zbog populističkih postupaka, kao i nedostatka hrabrosti, da se zaključi vekovni konflikt sa Srbijom”, napisao je Tači na Fejsbuku.

Tači je istakao da će, osim toga, međusobnim priznanjem između Kosova i Srbije, započeti suštinski proces transformacije rukovodstva i modela upravljanja na Kosovu.

“Uveren sam da će posle sporazuma početi nova era, gde niko nikada neće moći da pretenduje da će dobiti glasove u ime nedovršene političke borbe sa Srbijom. Kosovu je potrebna ova transformacija. Za efikasnije institucije, upravljanje koje se fokusira na reforme, ekonomski razvoj i socijalno blagostanje. Dugujemo to našoj deci”, napisao je između ostalog Tači na Fejsbuku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.