Prizren: Veliki problemi u FK Liria

Nogometni klub “Liria” u Prizrenu, proljećne utakmice prvenstva će opet igrati van Prizrena. Loša infrastruktura na stadionu “Përparim Thaçi” dovela je klub u takvu situaciju da utakmice mora igrati izvan svog grada.

Uprkos mnogim obećanjima od strane institucija, do sada je malo učinjeno na poboljšanju infrastrukture stadiona “Përparim Thaçi”.

Direktor Uprave kluba, Hatmi Gashi je kazao da Opština Prizren nije pomogla pri pružanju materijalnih resursa da podrži izgradnju terena, kao što je učinjeno u sedam drugih gradova u zemlji. “Ministarstvo kulture u kasnu jesen, izdvojilo je 120.000 € za regulaciju zidova oko stadiona, zidovi su se počeli raditi ali jako brzo isti radovi su prekinuti”, rekao je Gashi.

Ovakva situacija u klubu reflektovala se i na fudbalere Lirie, jesenji dio prvenstva ekipa je završila na dnu tabele a izvjesno je da će i jedan broj fudbalera napustiti klub kraj Bistrice.

Zbog teškog finansijskog stanja Liriu je napustio nogometaš Agron Skeraj, koji je prošao u redove “Vëllazërimit”,  fudbaler Ramadan Kryeziu je dat na pozajmicu.

Takođe se očekuje da će napadač Vedat Muriqi napustiti ekipu.

Ovakvo stanje u klubu “Liria” u Prizrenu, ne daje nikakvu nadu navijačama da če njihov klub moći preživjeti ovu sezonu u elitnom takmičenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.