Nenad Rašić: Liberali će biti dio nove vlade

Liberali će biti deo vlasti na Kosovu, bez obzira na to ko će biti premijer, izjavio je ministar rada i socijalne zaštite Nenad Rašić.

Rašić je kazao da su liberali trenutno najsnažnija politička partija Srba na Kosovu, zbog čega ih je nemoguće zaobići u formiranju nove vlade.

“Do promene treba doći ne zbog toga što su neki političari loši ili previše dobri, već zbog toga što promenama dolaze i nove ideje i inicijative. Ljudi sa mnogo više žara ulaze u politiku, a ima svakako i onih koji su umorni od nje i žele da se izvuku”, kazao je Rašić.

On je rekao da je zadovoljan pregovorima Beograda i Prištine i time kako se taj proces odvija, ali ne i postignutim sporazumom o slobodi kretanja, jer je tim sporazumom, kako je istakao, ljudima život otežan.

“Pitam se i čudi me ko to te ljude savetuje tako kad mogu jedan takav sporazum da naprave, koji apsolutno ne odgovara nikome. Što je najveći paradoks, taj sporazum je napravljen da bi se olakšao život, a ovo što su oni uradili je apsurdno. Ne samo da na ovaj način nije olakšan život, već je otežan, jer mnogo košta. Ima olakšica i to je da je dozvoljeno kretanje uz plaćeno osiguranje, ali sobzirom da je toliko skupo imamo kontra reakciju, jer prelazak administrativne linije košta oko 150 evra,” kazao je Rašić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.