Thaçi:Kosovo doživelo genocid

Thaçi je učestvujući na skupu koji je organizovao Centar za strateške i međunarodne studije, rekao da bi Brisel trebalo da uradi više na ubjeđivanju tih država da promjene mišljenje i priznaju Kosovo.

On je kazao da kosovske vlasti neće dozvoliti održavanje lokalnih izbora koje bi organizovala Srbija, dok bi OEBS mogao da olakša glasanje Srbima sa dvojnim državljanstvom na predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

Na pitanje dopisnika Tanjuga da li misli da se Srbi na Kosovu osjećaju bezbjedno kada ni poslije 15 mjeseci od početka istrage o trgovini ljudskim organima nema nijednog podatka šta je urađeno i kada se i danas napadaju pravoslavne crkve, Thaçi je odgovorio da zvanični Beograd i danas “radi na rušenju imidža Kosova”.

“Mnogo je optužbi izneto na moj račun i sve su pale u vodu. Niko ne može da promjeni nezavisnost Kosova koje je doživelo genocid”, rekao je Thaçi.

Ne odgovarajući direktno na pitanje o trgovini organima, samo je dodao da vlasti u Prištini imaju odličnu saradnju sa Euleksom i da, “veruje u pravdu i istinu”. odgovarajući na pitanje o trgovini organima, da Beograd “radi na rušenju imidža Kosova”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.