Neuspjelo spašavanje ljudi iz voza.

“Pokušali smo akciju spašavanja putnika, ali helikopter zbog loših vremenskih uslova i ograničenog prostora za sletanje nije uspjeo da sleti, ali smo uspjeli da blokiranim putnicima dopremimo hranu”, kazao je načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Dragan Samardžić.

On je rekao da će akcija spašavanja putnika, koji su i treću noć proveli u vozu, helikopterom biti nastavljena kasnije danas, ukoliko dozvole vremenske prilike.

Samardžić je dodao da su spasioci ipak uspjeli da zarobljenim putnicima dostave hranu i neophodne lijekove.

Kada je reč o opštoj situaciji u Crnoj Gori, nadležni su izjavili da je ona teška, ali da nije dramatična. Veći broj magistralnih puteva je jutros otvoren, kako u centralnim dijelovima tako i na sjeveru Crne Gore.

Aerodromi u Podgorici i Tivtu otrvoreni su za avio saobraćaj, ali je nastava u osnovnim i srednjim školama obustavljena u centralnom i sjevernom području Crne Gore.

Naležni takođe tvrde da hrane i pića ima dovoljno, kao i da kontrolišu da li je neko od trgovaca neosnovano podigao cene prehrambenih proizvoda.

U vezi sa tim, Vlada Crne Gore je donjela uredbu kojom je sprečila da poskupi gorivo, a tako će i ostati sve dok traje vanredno stanje.

S druge strane, najveći problem u Crnog Gori su ruralna područja koja su odsečena od gradova, a nemaju ni struje.

Zbog toga je crnogorska opozicija veoma nezadovoljna ukupnim reakcijama crnogorskih vlasti na snježno nevrijeme. Oni su najavili da će na današnjoj konferenciji za novinare upozoriti da je uvođenje vanredne situacije neustavno, odnosno da je time Ustav pogažen a skupština ponižena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.