“Čovjek bez lica” odahnuo nakon rođenja zdrave kćerke

Latif Khatana (32) iz Kašmira u Indiji, koji je zbog teške bolesti neurofibromatoze prozvan i “Čovjek bez lica”, dobio je zdravu kćerkicu.

 

On je godinama trpio izrugivanja jer zbog bolesti ima slojeve labave kože koji mu prekrivaju čitavo lice. Nakon što je saznao da mu je žena trudna, njegov najveći strah je bio da će mu dijete nasljediti tu rijetku bolest.

 

Međutim, on i njegova supruga Salima (25) uživaju u svakom trenutku sa svojom zdravom kćerkom Ulfat.

 

“Bio sam jako zabrinut da će moje dijete naslijediti i moje probleme sa kožom. Kada sam vidio da je sve u redu i da je lijepa, odahnuo sam. Ima divno, prelijepo lice, baš poput anđela”, kaže Latif.

 

 

On i njegova žena Salima proveli su mnogo besanih noći nakon što su saznali da je ona trudna. Salima također ima svojih problema, jer je rođena bez jedne noge.

 

Latif se mnogo godina mučio oko pronalaženja žene zbog svojih problema, ali njih dvoje su spojili upravo njihovi problemi. Vjenčali su se 2008. godine.

 

Slojevi kože smetaju Latifu u normalnom životu jer mu jako ograničavaju vid. Zbog toga on ne može u potpunosti da se brine za svoju kćerku, ali pomaže koliko može.

 

“Ponekad čuvam malu Ulfat u rukama dok Salima sprema i kuha”, kaže Latif.

 

Zbog problema sa vidom, Latif ne može obavljati skoro nijedan posao. Da bi izdržavao porodicu, okrenuo se prosjačenju. Svake godine putuje u glavni grad Kašmira, Srinagar i tamo ostaje nekoliko mjeseci, dok ne skupi dovoljno novca za porodicu.

 

“Ne želim da napustim moju kćerku tako brzo, ali nemam izbora. Na proljeće ću ih morati napustiti. Moram zaraditi novac da bih izdržavao moju porodicu na bilo koji način”, dodaje latif.

 

Salima je rekla da je Latif divan muž i da je sigurna da će biti još bolji otac.

 

“Bez obzira kako on izgleda, ja volim biti udata za njega. Ne žalim ni za jedan dan i sviđa mi se baš takav kakav je. Njegovo lice je Božja volja i mi tu ništa ne možemo, osim da to prihvatimo i da živimo naše živote”, rekla je Salima.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.