Ford Focus najprodavaniji u 2012

U prvih sedam mjeseci 2012. godine širom svijeta prodato je više od pola miliona primjeraka modela Focus, saopšteno je iz kompanije Ford.

fordfokus

Tačnije, svoj put do kupaca u periodu od januara do jula pronašao je 522.821 automobil sa oznakom Focus. Statistički gledano, svakog mjeseca prodato je u prosjeku 74.688 primjeraka Focusa.

Ford je naročito ohrabren podacima sa evropskog tržišta, gdje je u prvih sedam mjeseci 2012. isporučeno 153.400 automobila.

Na globalnom nivou, Focus je iza sebe ostavio glavne konkurente, kao što su Toyota Corolla i Volkswagen Golf. Gledajući prodaju na mjesečnom nivou, ovaj rezultat bolji je od onog koji je postignut 2011. godine, kada je širom svijeta svakog mjeseca prosječno isporučivano 71.667 primjeraka modela Focus.

Američka kompanija pohvalila se još jednim jubilejom. U petak 31. avgusta, u njenoj fabrici na Tajlandu proizvedeno je 350 milionito vozilo marke Ford, otkako je 1903. godine ovaj proizvođač automobila počeo sa radom.

Potpredsjednik kompanije, Džon Fleming (John Fleming), izjavio je tim povodom da je “u proteklih 109 godina prosječno na svakih deset sekundi sa proizvodnih traka silazio po jedan Ford.”

“Ako bi se sva da sada proizvedena Fordova vozila poređala jedno iza drugog, takva kolona prostirala bi se do Mjeseca i natrag”, dodao je Fleming.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.