Dijaspora Kosova prevarena: Nema “online” plaćanje za polise osiguranja

Kosovaska Kancelarija za Osiguranje (CIB) planirala je da od 20. jula ove godine započne sa online prodajom polisa osiguranja na granicama. Ali iako je od tad prošlo šest mjeseci, taj plan se nije realizovao.

Da bi se izbjegle duge kolone i čekanje na granici, Rrahim Pacolli u svojstvu predsjednika Zavoda osiguranje na Kosovu, tokom sastanka kojeg je imao u maju sa predsjednikom Skupštine, Kadrijem Veselijem, obećao je da će od 20. jula ove godine početi sa online prodajom polica osiguranja na granicama i na taj način olakšati proces plaćanja za naše sunarodnike koji žive u različitim zemljama svijeta.

Ali tako nešto se ne sprovodi i pet mjeseci kasnije. Zvanično službenici CIB-a kažu da nemaju informacija o tome zašto se ovo obećanje ne realizuje. Međutim, nezvanično pouzdani izvori lista “Zëri” kažu da se namjerno odugovlači proces zbog nekih vlasnika osiguravajućih društava u zemlji.

Zëri je u četvrtak telefonom kontaktirao Pacollija, ali on nije bio spreman dati informacije o pokretanju online prodaje polise osiguranja za automobile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.