“Na nišanu svog snajpera sam imao Cristiana Ronalda i Garetha Balea”

Santiago Sanchez Ramirez izjavio je da je objavio video snimke na kojima se vidi kako na nišanu drži članove kraljevske porodice, ali i zvijezdu Real Madrida, Cristiana Ronalda.

Tužilaštvo u Španiji traži devet godina zatvora za Santiaga Ramireza koji tvrdi da je u tri navrata bio u situaciji da ubije španskog kralja, premijera i druge visoke zvaničnike. Ramirez tvrdi da je to htio da učini sa namjerom da pokaže koliko je ranjiva kraljevska porodica, političari i poznati fudbaleri.

Prošle sedmice je otkriveno da je Ramirez rezervisao hotelske sobe u blizini održavanja parada za Dan državnosti 2012. i 2013. godine, a istu stvar je ponovio i na dan krunisanja kralja Felipea VI 2014. godine. U sva tri slučaja postavio je kameru koja je naciljala kralja, njegovog oca i bivšeg kralja Juana Carlosa.

“Imao sam oružje, pravo oružje. Prošao sam kroz sve policijske kontrole. Samo sam trebao da pokažem akreditaciju i da odem u hotel. To je bilo to. Niko mi ništa nije rekao, a tamo sam bio po cijelu noć i dan”, ispričao je Ramirez.

Na nišanu su bili Cristiano Ronaldo, Gareth Bale i predsjednik Real Madrida, Florentino Perez.

“Htio sam samo da upozorim ljude na slabu sigurnosnu kontrolu i da pokažem kako samo jedan džihadista može to da iskoristi, ali niko me nije shvatao ozbiljno”, rekao je Ramirez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.