Kako popraviti štetu načinjenu pušenjem

Ako ste shvatili sve prednosti prestanka pušenja i prestali pušiti, vjerovatno se pitate postoji li način na koji možete poništiti negativne posljedice koje je pušenje ostavilo na vaše zdravlje.

Pušenje posebno šteti plućima, srcu, krvnim žilama i koži. I dok je neka šteta nepopravljiva, postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste popravili ono što se može popraviti i vratili zdravlje i izgled u normalnu. Vježbajte Vježbajte svakodnevno 30 do 60 minuta.

Ovo je vjerovatno najbolji način na koji možete popraviti štetu učinjenu pušenjem, osim samog prestanka pušenja. Vježbanje vraća kiseonik u ćelije, što popravlja tonus kože, funkciju pluća i zdravlje srca. Jedite uravnoteženo Hranite se svježim namirnicama, a voću i povrću u svojoj prehrani dajte prednost.

Zdrava hrana opskrbiće vaše tijelo vitaminima, mineralima i drugim tvarima koje će popraviti štetu učinjenu pušenjem. Pijte dovoljno vode Pijte oko osam čaša vode svakodnevno. Voda pomaže toksinima povezanim s pušenjem da izađu iz tijela. Hidratacija takođe poboljšava stanje kože.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.