Predsjednik Thaçi: Kosovo uključiti u međunarodne mehanizme u borbi protiv korupcije

Agencija za borbu protiv korupcije je jedan od najmoćnijih mehanizama u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, zbog čega je potrebna bolja saradnja nadležnih institucija, rekao je predsjednik Kosova Hashim Thaçi.

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi razgovarao je juče sa šefom Agencije za borbu protiv korupcije na Kosovu, Shaipom Havolijem.

Thaçi je rekao da je Agencija za borbu protiv korupcije jedan od najmoćnijih mehanizama u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, zbog čega je potrebna bolja saradnja svih institucija, istražnih organa i tužilaštva sa ovom institucijom, saopštio je kabinet predsjednika Kosova.

“Imamo napredak u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali uvijek postoji mogućnost da se uradi više”, rekao je Thaçi.

Havoli je preneo predsjedniku Kosova svoju posvećenost zadatku, te da će “Agencija maksimalno biti angažovana u sprovođenju zakona kao i spriječavanju korupcije u zemlji”.

Thaçi i Havoli su razgovarali, kako je saopšteno, i o udvostručenju napora da se Kosovo uključi u međunarodne mehanizme u borbi protiv korupcije.

“Kosovo treba da bude uključeno u međunarodne mehanizme u borbi protiv korupcije”, rekao je predsjednik Kosova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.