Ponos i velika nada Župe i Podgore: Održan sajam proizvođača malina udruženja “Agro Red Gold”

U sklopu “Dana malina” danas je organiziran sajam na kojem je prema rijećima organizatora učestvovalo preko 40 proizvođača, članova udruženja “Agro Red Gold”.

Drugi dio ove manifestacije je konferencija na kojoj će biti razgovora na temi uzgoja jagodičastog voća za početnike u ovoj grani.

Predsjednik udruženja “Agro Red Gold” Ismet Osmani navodi da su i prošle godine organizirali sajam na mnogo manjem prostoru te su ove godine odlučili da sajam organizuju na mnogo širem prostoru zbog velikog interesovanja za učešće.

“Ove godine smo organizirali sajam na mnogo širem prostoru zbog velikog interesovanja. Imali smo goste iz Makedonije, preko 30 njih, vrlo visokih zvaničnika, nekoliko predsjednika opština, predsjednika mnogih opština sa Koaova kao i veliki broj drugih gostiju”, kaže Osmani. 

Osmani naglašava da su zadovoljni rodnošću i kvalitetom proizvoda ove godine i navodi da su već sada plasirali na tržište veči dio svojih proizvoda.

Sajmu su danas prisustvovali mnogi predstavnici međunarodnih organizacija, odbornici u skupštini opštine Prizren Oruč Karadolami i Memnuna Ajdini kao i predstavnici Business Forum Prizrena.

Levent Buš, ispred Business Forum Prizrena naglašava veliku važnost posla kojeg obavlja udruženje “Agro Red Gold” i ističe da Župa, kao predeo ima velikog potencijala za privredni razvoj ne samo na polju proizvodnje malina i ljekovitog bilja.

“Župa, kao predeo Šara ima veliki potencijal za privredni razvoj, kada to kažem ne mislim samo na polju proizvodnje malina, aronija  i ljekovitog bilja. Smatram da bismo uz malo veću posvećenost opštine i nadležnog ministarstva mogli da uradimo mnogo više za ovaj kraj. Mi ćemo u sklopu nadolazečeg biznis foruma u Prizrenu naglasiti Župu kao region u kojem treba investirati i ulagati”, kaže Buš.

Današnji sajam su svojim kulturnim programom uljepšali i momci i djevojke iz BKUD-a “Podgorski Biseri” a uz to je organizirana i izložba slika starih i tradicionalnih kuća u Župi i Podgoru autora Samira Muje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.